Vang skole

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Vang skole og ressurssenter, Vesteråsveien 45 i Rygge. Skolen har ca. 170 elever og 24 lærere. Skolen har egen SFO og har også et eget ressurssenter som tar imot elever med store sammensatte behov fra hele kommunen. Her jobber det ansatte med høy kompetanse innen spesialundervisning, tegn og alternativ kommunikasjon (ASK). Skolen driver også med prosjektet Ungt entreprenørskap og er sertifisert som helsefremmende skole.

Den første skolen på Vang ble bygget i 1864, etter at omgangsskolen var avviklet. Skolen lå da på vestsiden av Vesteråsveien og ble brukt frem til den ble for liten. Alle småskoleelevene gikk på skolen i 15 uker, elevene på storskolen gikk i 18 uker, hvorav tre uker var frivillig. Etter 31 år ble lokalene for små og det ble bygget en ny fløy som skulle inneholde et rom for småskolen og et sløydlokale.

Den nye skolen nord for Vesteraas gård ble bygget i 1924. Skolen ble stadig for liten med boligutbyggingen på Fuglevik og Årefjorden og senere Smedhusåsen, og er bygget på i flere omganger: I 1954, 1975, 1997 og 2007.

Skolen har i alle år vært et viktig samlingspunkt for bygdas barn og unge. Skolens uteområder gir gode muligheter for aktivitet og fysisk utfoldelse.


Kilder:

  • Rygge kommune
  • Johnny Aasen i Ryggiof V

---

EV