Vocalis

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Vocalis damekor, tidligere Rygge Vocalis, er et damekor med tilholdssted Moss. Korsangerne kommer fra Fredrikstad i syd til Nesodden i nord. Øvelsene skjer på Arena, Moss kirke- og kultursenter, hver onsdag i skoleåret.

Koret ble startet i 1987 etter initiativ fra dirigent Marit Orefellen. Etter 20-års jubileet i Rygge Pikekor, ville hun starte et eget kor for damer som hadde "vokst ut av" Rygge Pikekor. Det ble til Rygge Vocalis. Fra 1992 tok Rygge Vocalis inn sangere som ikke hadde vært med i Rygge Pikekor tidligere.

Senere ønsket dirigenten Jon Fylling å danne en korskole i flere trinn. Rygge Vocalis var i flere år den voksne delen av denne korskolen i Rygge. Koret har gjennom årene vært på utallige turneer og har vunnet flere konkurranser.

I 2005 ble Rygge fjernet fra navnet og koret heter nå bare Vocalis og er et Mosse-basert kor. Vocalis' reportoar er allsidig. Koret synger alt fra folkeviser og popmusikk til salmer og moderne kirkemusikk. Det holder egne konserter, deltar i felles korarrangementer og tar sangoppdrag ved ulike anledninger.

Vocalis har gitt ut flere CD-er. Koret har deltatt på ulike korkonkurranser i inn- og utland og også holdt konserter i forskjellige land - sist høsten 2013 i Virginia Beach, USA.

Kilde:

  • Korets hjemmeside.

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV) -