Wärtsilä Moss AS

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Wärtsilä Moss AS, Værftsgata 13 i Moss. Tidligere Kværner Ships Engineering og Hamworthy. Selskapet ble etablert i Moss i 2002.

Wärtsila Moss produserer inertgassystemer som pumper lavoksygen og nitrogengasser inn i tomme tanker på skip og offshoreinstallasjoner og erstatter lett antennelige gasser. Dermed reduseres eksplosjonsfaren i tankene. Det produseres også skreddersydde løsninger for eksosgassrensing i offshoremarkedet. Slike systemer ble utviklet ved skipsbyggingsvirksomhetene i Moss og Fredrikstad tidlig i 1960-årene, og var blant de første i verden på dette området. Nå er de største kundene skipsverft i Kina og Sør-Korea. Men det er også et viktig ettermarked i rederiene for reservedeler og service. Fra 2008 har bedriften satset tungt på systemer for å rense eksosgass fra skip.

Det norske selskapet Wärtsilä Norway Norge leverer produkter og løsninger for marine-, olje & gass- og energimarkedene. Wärtsilä har fem datterselskaper i Norge: Foruten Wärtsilä Moss AS er det Wärtsilä Norway AS, Wärtsilä Ship Design Norway AS, Wärtsilä Oil & Gas Systems AS, og Wärtsilä Valmarine AS. Hovedkontoret ligger i Finland. Wärtsilä er en global markedsleder innenfor smart teknologi og komplette livsløpsløsninger for marine-og energimarkedene. Med fokus på miljøvennlig innovasjon, totaleffektivitet og data-analyse, maksimerer Wärtsilä miljøprestasjonen og driftseffektiviteten. Over tid har bedriften også forsket på hvordan CO2-fangst og lagring kan utvikles og skaleres i maritim virksomhet.


Kilder:

  • Moss Avis
  • Bedriftens hjemmeside

EV