Lindman, Knut Jørgen: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Ingen redigeringsforklaring
mIngen redigeringsforklaring
 
(2 mellomliggende versjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 3: Linje 3:
Etter en arbeidsperiode i Oslo, startet han Lindman Sport i Moss i [[Kongens gate 15 (Bankgården)|Kongens gate 15]]. Sammen med ektefellen Ellen eide han dette store bygningsarealet og arbeidet aktivt for å sette det i god stand. For dette fikk de to [[Byggeskikkprisen|Moss kommunes Byggeskikkspris]] i 2000.  
Etter en arbeidsperiode i Oslo, startet han Lindman Sport i Moss i [[Kongens gate 15 (Bankgården)|Kongens gate 15]]. Sammen med ektefellen Ellen eide han dette store bygningsarealet og arbeidet aktivt for å sette det i god stand. For dette fikk de to [[Byggeskikkprisen|Moss kommunes Byggeskikkspris]] i 2000.  


Ved siden av å være sportshandler, ble Knut Lindman kjent for sin store innsats for å få et godt løypenett i [[Mossemarka]] og tilstøtende skogområder. Han var leder for [[Løypegjengen i Moss Skiklubb]] i nesten 40 år. Han ledet arbeidet med rydding, merking og skilting av løypene og også opparbeiding av nye løyper. Han var også drivkraften bak løypekartene fra 1974 og 2001. Han hadde store kunnskaper om gamle stedsnavn, nedlagte plasser og ferdselsveier i gammel og nyere tid i mosseområdet. For sin store innsats fikk han [[Moss Skiklubb|Skiklubbens]] Bragdski i 1986 og ble æresmedlem i Skiklubben i 1991. I 1991 var han også med på å utarbeide et turkart for Moss kommune.  
Ved siden av å være sportshandler, ble Knut Lindman kjent for sin store innsats for å få et godt løypenett i [[Mossemarka]] og tilstøtende skogområder. Han var leder for [[Løypegjengen i Moss Skiklubb]] i nesten 40 år. Han ledet arbeidet med å rydde, merke og skilte løypene og også opparbeiding av nye løyper. Han var også drivkraften bak løypekartene fra 1974 og 2001.  


Knut Lindman var også pådriveren for å få et samlingssted ved «[[Våpenhula i Mossemarka]]» nær [[Gashus gård|Gashus]] for å minnes hendelser under 2. verdenskrig. Sammen med [[Erling Ree-Pedersen]] var han redaktør og forfatter av boka ''Motstandskamp og dagligliv i Mossedistriktet 1940-1945'', som kom i 1999.  
Han hadde store kunnskaper om gamle stedsnavn, nedlagte plasser og ferdselsveier i gammel og nyere tid i mosseområdet. For sin store innsats fikk han [[Moss Skiklubb|Skiklubbens]] Bragdski i 1986 og ble æresmedlem i Skiklubben i 1991. I 1991 var han også med på å utarbeide et turkart for Moss kommune.  


Han var også en viktig medarbeider i [[Moss Skiklubb|Moss Skiklubbs]] hefte ''25 skiturer i Mossemarka'' fra 2009.
Knut Lindman var også pådriveren for å få et samlingssted ved «[[Våpenhula i Mossemarka]]» nær [[Gashus gård|Gashus]] for å minnes hendelser under 2. verdenskrig. Sammen med [[Erling Ree-Pedersen]] var han redaktør og forfatter av boka ''Motstandskamp og dagligliv i Mossedistriktet 1940-1945'', som utkom i 1999.
 
Han var også en viktig medarbeider i [[Moss Skiklubb|Moss Skiklubbs]] hefte ''25 skiturer i Mossemarka'', fra 2009.





Siste sideversjon per 2. mai 2024 kl. 16:20

Knut Jørgen Lindman (1920 - 2012). Knut Lindman vokste opp ved Helgerødgata i Jeløy kommune og gikk på folkeskolen ved Søndre Jeløy skole.

Etter en arbeidsperiode i Oslo, startet han Lindman Sport i Moss i Kongens gate 15. Sammen med ektefellen Ellen eide han dette store bygningsarealet og arbeidet aktivt for å sette det i god stand. For dette fikk de to Moss kommunes Byggeskikkspris i 2000.

Ved siden av å være sportshandler, ble Knut Lindman kjent for sin store innsats for å få et godt løypenett i Mossemarka og tilstøtende skogområder. Han var leder for Løypegjengen i Moss Skiklubb i nesten 40 år. Han ledet arbeidet med å rydde, merke og skilte løypene og også opparbeiding av nye løyper. Han var også drivkraften bak løypekartene fra 1974 og 2001.

Han hadde store kunnskaper om gamle stedsnavn, nedlagte plasser og ferdselsveier i gammel og nyere tid i mosseområdet. For sin store innsats fikk han Skiklubbens Bragdski i 1986 og ble æresmedlem i Skiklubben i 1991. I 1991 var han også med på å utarbeide et turkart for Moss kommune.

Knut Lindman var også pådriveren for å få et samlingssted ved «Våpenhula i Mossemarka» nær Gashus for å minnes hendelser under 2. verdenskrig. Sammen med Erling Ree-Pedersen var han redaktør og forfatter av boka Motstandskamp og dagligliv i Mossedistriktet 1940-1945, som utkom i 1999.

Han var også en viktig medarbeider i Moss Skiklubbs hefte 25 skiturer i Mossemarka, fra 2009.


Kilder:

  • Skigleder løyper og bakker. Moss Skiklubb gjennom 75 år, Moss 2003
  • Mosseguttær, Moss 2011



Artikkelen er skrevet av: Per Edfeldt (PE)