I.L. Kråkene Moss Hockey

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

I.L. Kråkene Moss Hockey er Mossedistriktets eneste og Østfolds eldste ishockey-lag, stiftet 20. november 1950, og innehaver av distriktets eneste innendørs skøyte- og ishockeybane. Den ligger på Ørejordet.

På årsmøtet 2016 skiftet klubben navn fra IL Kråkene til I.L. Kråkene Moss Hockey, for at idretten og byen skulle være med i navnet. Samtidig ble klubben delt i to: En del for breddeidretten og en del for elitespillerne. Disse har hvert sitt styre og budsjett.

Før 1950 var det bandyaktiviteter i flere bydeler som en del av fotballklubbenes vinteraktivitet. Det ble arrangerte bymesterskap på flere steder: På Vansjø/Gjerrebogen, ved Nesparken, Noretjern, Patterødtjernet og grusbanen på Melløs. I 1950 ble bandyen skilt ut til egen klubb.

OL i 1952 inspirerte mossegutter til å begynne med ishockey. Kråkene spilte i Oslo-serien fordi ingen andre lag fra Østfold spilte hockey på den tida. Alle kamper ble spilt på bortebane i 4-5 år. I 1957 fikk klubben endelig egen hockeybane på Melløs. 11 år senere bygget medlemmene en ny bane/vant på dugnad. Men aktivitetene i klubben sank og banen forfalt. I 1995 I 2016 valgte klubben å skille elitesatsingen med eget budsjett og styre. Men Moss Hockey Elite måtte begjære seg selv konkurs i 2018.

Lørdag 2. februar 2008 ble Norges ishall nr 39 åpnet på Ørejordet. Kråkene har også eget damelag. Klubben arrangerer en egen skøyte- og hockeyskole for barn, for å få dem interessert i idretten. IL Kråkene Moss Hockey har nå seks lag i aldersbestemte serier.


Kilde:EV