Mossekarusellen

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Mossekarusellen består av fire faste trimløp pr. år, for joggere på alle nivåer. Den har blitt arrangert i Moss og Rygge hvert år siden 1977 og har i 2016 dermed gjennomført sin 40. sesong. Karusellen har både tidtaker-klasser og trimkasse.


Albyløpet

Sesongen starter med Alby-løpet, det arrangeres første fredag i mai fra parkeringsplassen vest for galleriet og går i Albyskogen.

Ekholtløpet

Ekholtløpet går midt i juni. Fram til 2014 gikk det fra Ekholt ungdomsskole, ned Carlbergveien, rundt Amtmannens Grav og tilbake til skolen. I 2015 og 2016 måtte både Ekholtløpet og Årefjorden Rundt starte fra Ekholt barneskole, da den gamle ungdomsskolen ble revet.

Da nybygget til Rygge Ungdomsskole sto klar i 2017, fikk Ekholtløpet tilbake sitt gamle startsted lengst øst i Ungdomsveien, foran skolens nye idrettshall..

Kambo-mila

Ca. 25. august går Kambo-mila, som tidligere startet fra Kambo skole, men nå starter løpet fra Noreødegården og går bl.a. rundt Ødemørkstua og Skihytta i Mossemarka.

Årefjorden Rundt

Siste løp er Årefjorden Rundt, det går i september. Løpet startet ved Ekholt ungdomsskole fram til 2013. Løpet går tvers over Carlbergveien, ned til Festeveien,sørover gjennom Fuglevik, langs Vestre Årefjordvei, Skogstien tilbake til Fuglevik og Festeveien tilbake til Ekholt. I 2014 og 2015 gikk starten fra Ekholt barneskole i Ekholtveien, pga. byggestart for den nye Rygge ungdomsskole. Fra 2017 er starten igjen på samme sted, foran idrettshallen til nye Rygge Ungdomsskole, lengst øst i Ungdomsveien.


De 4 løpene har økende lengde, fra ca. 3 km i Albyløpet til ca. 11 km i Årefjorden Rundt. Alle løpere må delta på minst 3 av de 4 løpene for å få godkjent sesongen, det er fine premier etter 5, 10, 15, 20, 25 , 30, 35 og 40 års deltakelse.

Høsten 2016 var det 12 av årets nesten 600 deltakere som hadde gjennomført alle 40 karuseller. En person, William Stenbakk, har deltatt i samtlige 160 løp som var blitt arrangert til da, han ble spesielt hedret på 40-årsjubileumsfesten.

Lederne av Mossekarusellen har vært Olav Strandhagen, Yngve Hustoft, Line Lofstad Andersen og Elin Måleng Tingstad, som også er leder i jubileumsåret.


Kilde:Artikkelen er skrevet av: Jørgen Ludvigsen (JL)