Tigerplassen

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Rundkjøringen ved Tigerplassen i dag (mai 2014). Krapfossveien og Innfartsveien til venstre, Osloveien mot Verket og til høyre mot Trolldalen. Fotograf: Bjørn Wisth

Bydel Krapfoss. Tigerplassen har helt fra før krigen vært det populære navnet på området sør for gatekrysset (nå rundkjøringen) Osloveien - Krapfossveien - Innfartsveien. Esso-stasjonen, som lå der gatekjøkkenet nå ligger, hadde en reklameplakat før siste verdenskrig som lød ”Put a Tiger on the Tank”. Bensinstasjonen lå ved daværende Riksvei 1 til Oslo. Tigerplassen blitt et trafikalt knutepunkt i Moss, der trafikken fra sentrum, Verket og Kambo møtes. I den senere tid er det blitt en propp som kan blokkere videre store utbygginger på disse stedene. Planene for utbygging i Sponvika, Verket, Kambo med Sjøhagen og Grindvold er berørt. De får ikke byggetillatelse før rundkjøringen får bedre kapasitet. Men fylkeskommunen som eier og har ansvaret for krysset, vil ikke utbedre det foreløpig.

I 2023 ble en reguleringsplan for en ny stor rundkjøring vedtatt. Antatt pris for å realisere planen er rundt 150 millioner kroner, men ingen er villig til å betale for det.

Kilde:

  • Moss Avis

---

JL og EV