Mossehallen

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Mossehallen ligger idyllisk til i Nesparken. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf

Mossehallen ligger ved inngangen til Nesparken i Moss. Mossehallen ble bygget i 1970 som en gave til byens 250 års jubileum. Den inneholder svømmehall og idrettshall me tre fulle håndballbner. Bassenget er på 25 x 12,5 meter, er 0,95 m på det grunneste og 3,90 m på det dypeste. Sklie på 34 meter og to stupebrett. Svømmehallen har seks baner, hvorav tre er avsatt til barn som leker, og tre til mosjonister. Da svømmehallen ble tatt i bruk, fikk skolebarna vedre svømmeundervisning, året rundt. Tidligere var de avhengige av god badetemperatur i Vansjø og på Sjøbadet.

Idrettshallen har en gulvflate på 52 x 70 meter (tre håndballbaner). Anlegget er bl.a. merket for håndball, friidrett, innebandy, volleyball, badminton, tennis og basketball. Mossehallen er hjemmearenaen til bl.a. Håndballklubben Herulf, Moss Badmintonklubb, Moss Bokseklubb og Moss Svømmeklubb. I tillegg bruker skolene i Moss Mossehallen på dagtid.

Tribunen har 1500 ståplasser eller 600 sitteplasser. Her er også instruktørrom, materialrom, møterom og seks garderober.

Kilder:

  • Moss kommune
  • Moss AvisSkrevet av Elisabeth Vogt (EV)