Mossehallen

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Mossehallen ligger idyllisk til i Nesparken. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf

Mossehallen ligger ved inngangen til Nesparken i Moss. Mossehallen ble bygget i 1970 som en gave til byens 250 års jubileum. Den inneholder svømmehall og idrettshall. Bassenget er på 25 x 12,5 meter, er 0,95 m på det grunneste og 3,90 m på det dypeste. Sklie på 34 meter og to stupebrett. Svømmehallen har seks baner, hvorav tre er avsatt til barn som leker, og tre til mosjonister. Da svømmehallen ble tatt i bruk, fikk skolebarna vedre svømmeundervisning, året rundt. Tidligere var de avhengige av god badetemperatur i Vansjø og på Sjøbadet.

Idrettshallen har en gulvflate på 52 x 70 meter (tre håndballbaner). Anlegget er bl.a. merket for håndball, friidrett, innebandy, volleyball, badminton, tennis og basketball. Mossehallen er hjemmearenaen til bl.a. Håndballklubben Herulf og Moss Svømmeklubb. Tribunen har 1500 ståplasser eller 600 sitteplasser. Her er også instruktørrom, materialrom, møterom og seks garderober.


Kilde:

  • Moss kommune

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)